top of page

Kaasstengels

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021


Het komt redelijk vaak voor dat er een hoeveelheid bladerdeeg resteert wanneer je iets gebakken hebt. Her-invriezen is geen optie meer, maar er snel iets anders van maken zeker wel. Onderstaand recept geeft een idee wat je er zoal mee kunt. Uiteraard kan dit ook als je er gewoon zin in hebt (en bladerdeeg in de vriezer). Lekker voor bij de borrel, soep of wat dan ook.

 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 25 minuten

Temperatuur: 220 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeggebak

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten


  • geraspte kaas

  • restant bladerdeeg of 5 plakjes uit de vriezer

  • 1 ei

  • zwarte peper



Voorbereiding


  • Rasp de kaas en doe het in een schaal

  • Verwarm de oven voor op 220°

  • Indien van toepassing: leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht en laat ze ontdooien, ontdoe ze wel eerst van het plastic vel.

  • kluts het ei los

  • zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier

Werkwijze


Van restant bladerdeeg


Neem het restant bladerdeeg en kneed het tot een bal. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een plak van 25 cm lengte, de breedte is afhankelijk van de hoeveelheid deeg wat er over was.

Snijd het bladerdeeg in repen van 5 cm breed. Vouw de repen in de breedte dubbel zodat je banen van 25 cm lang en 2 ½ cm breed krijgt. Het hoeft helemaal niet zo netjes, zie je straks niks meer van.



Van plakjes bladerdeeg


Na ontdooien 2 bladerdeeg plakjes op een met bloem bestoven aanrecht leggen, en aan de rand met beetje water aan elkaar plakken. Vouw in de lengte het deeg voor de helft dubbel, vouw vervolgens de ander kant erover. Doe dit met alle plakken tot het op is.

Rol de repen uit tot ongeveer een lengte van 25 cm.



Smeer de banen aan weerszijde met een kwastje in met ei en strooi er peper over. Haal vervolgens de banen deeg door de geraspte kaas, draai er een spiraal van, zodat je een soort van wokkel krijgt, en leg hem op de bakplaat. Werk zo alle deegbanen af.

Bak het af in ongeveer 15 tot 20 minuten.










452 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page