top of page

IJsblokjes van restjes limonadeWeer zo een handige tip die ik graag met u deel.We kennen het allemaal wel...erg warm weer...een lekker glas koele drank met ijsblokjes, maar binnen een mum van tijd is je drank verdund door smeltend ijs. Je drank wordt dan ook waterig en de smaak wordt er nou niet bepaald lekkerder op.


Leo kooktgewoon heeft daar sinds jaar en dag een oplossing voor, meer ook uit het idee niets te hoeven weg te gooien.


Cola bijvoorbeeld. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat een fles cola niet geheel is leeggedronken. Vaak blijft er een restant in die reeds "dood"is, dus geen koolzuur meer bevat. Opdrinken is geen optie, smaakt gewoon niet. Weggooien hoeft zeker niet...je kan er nog best iets creatiefs mee.


Het is idee is simpel. Giet de colaresten telkens in een ijsblokjesvorm of zakje. Vries het in en na een paar uur kun je de bevroren colablokjes al als ijsblokjes aan je glas cola toevoegen. Genieten van een heerlijk koel glas limonade zonder smaak verlies wanneer de ijsblokjes smelten. Handig, smaakvol en je gooi niets weg. Dit kun je uiteraard met alle dranken proberen...doe ze dan in aparte bewaardozen....werkt super.


 

Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 5minuten

Baktijd: 0 uur

Temperatuur: -18

Keuken: hollands

Categorie: toevoeging/bewaren

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten


  • limonade (restjes)

  • ijsblokjeshouder

Voorbereiding

  • gebruik restje limonade


Werkwijze


Neem een ijsblokjeshouder en giet er de restant aan bv cola in. Zet de ijsblokhouder met inhoud in de vriezer en laat het enkele uren invriezen.

Haal de blokjes uit de houder en doe ze in een bewaarbak. Wanneer je ijsblokjes nodig hebt doe je deze bij de drank/
.25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page