Een gevuld eitje, op feestjes en partijtjes zijn ze steevast het eerste op. Staat erg leuk op een schaal tussen een koud-buffet, maar doet het ook erg leuk op een salade.
Er zijn vele varianten en toepassingen...maar dit is de manier van leokooktgewoon.
Recept
Aantal: 18 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 100 minuten
Temperatuur: 00 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: hapjes
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
9 eieren
mayonaise
snuf paprikapoeder
snuf kerriepoeder
peper
zout
voor garnering tuinkruiden ( peterselie, kervel, bieslook.....)
Voorbereiding
kook de eieren 10 minuten
Werkwijze
Pel de eieren. Snijd ze in de lengte voorzichtig door de helft. Wip het eigeel eruit en doe het in een kom.
Prak het eigeel goed fijn met een vork. Doe er vervolgens wat mayonaise bij en klop dit met de handmixer tot een glad geheel. Voeg naar smaak de peper en zout toe, alsook de paprika- en kerriepoeder. Klopt het nog even goed door. Proef of de smaak goed is en kijk of de substantie de juiste dikte heeft.
Neem een spuitzak ( of lepel) en vul de eieren ermee op. Garneer het met bv bieslook, en een beetje paprikapoeder.
Comments