top of page

Gevulde eieren

Bijgewerkt op: 19 aug. 2019


Een gevuld eitje, op feestjes en partijtjes zijn ze steevast het eerste op. Staat erg leuk op een schaal tussen een koud-buffet, maar doet het ook erg leuk op een salade.


Er zijn vele varianten en toepassingen...maar dit is de manier van leokooktgewoon.



 

Recept

Aantal: 18 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 100 minuten

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: hapjes

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 9 eieren

  • mayonaise

  • snuf paprikapoeder

  • snuf kerriepoeder

  • peper

  • zout

  • voor garnering tuinkruiden ( peterselie, kervel, bieslook.....)


Voorbereiding

  • kook de eieren 10 minuten


Werkwijze

Pel de eieren. Snijd ze in de lengte voorzichtig door de helft. Wip het eigeel eruit en doe het in een kom.

Prak het eigeel goed fijn met een vork. Doe er vervolgens wat mayonaise bij en klop dit met de handmixer tot een glad geheel. Voeg naar smaak de peper en zout toe, alsook de paprika- en kerriepoeder. Klopt het nog even goed door. Proef of de smaak goed is en kijk of de substantie de juiste dikte heeft.



Neem een spuitzak ( of lepel) en vul de eieren ermee op. Garneer het met bv bieslook, en een beetje paprikapoeder.




54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page