top of page

Chocoladekrullen maken


Decoratie voor toetjes en gebak maak je eenvoudig zelf....en dat in een oogwenk.



 

Recept

Aantal: 25 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 12 minuten

Temperatuur: 80 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: chocolade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 50 gram pure chocolade

Voorbereiding

  • Breng water in een pan tegen de kook.

Werkwijze


Doe ­ ⅔ van de chocolade in een vuurvaste schaal en hang het boven de pan met het hete water.

Je smelt de chocolade au bain-marie tot ze mooi zacht en egaal is. Koel de chocolade terug met het resterende deel. Blijf roeren totdat de chocolade geheel opgenomen is.





Smeer de chocolade uit op bv een glazenplank en laat ze drogen totdat ze net niet hard is. Neem een "deeg cutter" en zet de aan het begin van de chocolade en schraap over de plank, je ziet de krullen ontstaan. Steek je met een steekmes of deeg cutter met korte stoten, of als chocolade is uitgehard ....dan zullen er splinters of snippers ontstaan wat ook erg leuk als decoratie zal zijn. Wat er over blijft is goed in een afgesloten trommel te bewaren voor een volgende keer. Onderstaand filmpje toont de manier hoe het schrapen gaat.






49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page