Er gaat niets boven een vers gemaakte roomsaus. Op een eenvoudige manier de lekkerste toevoeging voor het varkenshaasje of biefstukje.
Recept
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 20 minuten
Temperatuur: 100 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Crèmes en sauzen/toevoeging recepten
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
1 dl bouillon
25 gram bloem
1 dl slagroom
125 gram champignons
1 uitje
1 Flinke teen knoflook
Zwarte peper
Zout
Gehakte Peterselie, vers of gedroogd
Voorbereiding
Maak 1 dl bouillon.
Veeg champignons schoon en snijd deze in nochelante stukken, of in plakjes... mag ook hoor 😉
Werkwijze
Snipper de ui. Verhit boter in de pan doe daarin de snippers ui en pers er de knoflook bij, fruit de ui met de knoflook aan. Je ruikt de heerlijke geur al.
Voeg na ongeveer 2 minuutjes de champignon toe en bak ze even mee.
Voeg vervolgens de bloem toe, even doorroeren, minuutje garen en dan kan de bouillon erbij... meng goed door elkaar. Dan voeg je de slagroom en de peterselie toe .
Breng het tot slot op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout. Proef of het op smaak is. Laat de champignon roomsaus nu nog eventjes een paar minuutjes zachtjes inkoken.
Comments