top of page

Champignon roomsaus

Bijgewerkt op: 24 jan. 2020



Er gaat niets boven een vers gemaakte roomsaus. Op een eenvoudige manier de lekkerste toevoeging voor het varkenshaasje of biefstukje.



 

Recept

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Crèmes en sauzen/toevoeging recepten

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten


  • 1 dl bouillon

  • 25 gram bloem

  • 1 dl slagroom

  • 125 gram champignons

  • 1 uitje

  • 1 Flinke teen knoflook

  • Zwarte peper

  • Zout

  • Gehakte Peterselie, vers of gedroogd


Voorbereiding

  • Maak 1 dl bouillon.

  • Veeg champignons schoon en snijd deze in nochelante stukken, of in plakjes... mag ook hoor 😉

Werkwijze



Snipper de ui. Verhit boter in de pan doe daarin de snippers ui en pers er de knoflook bij,  fruit de ui met de knoflook aan. Je ruikt de heerlijke geur al. Voeg na ongeveer 2 minuutjes de champignon toe en bak ze even mee.

Voeg vervolgens de bloem toe, even doorroeren, minuutje garen en dan kan de bouillon erbij... meng goed door elkaar. Dan voeg je de slagroom en de peterselie toe .

Breng het tot slot op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout. Proef of het op smaak is. Laat de champignon roomsaus nu nog eventjes een paar minuutjes zachtjes inkoken.







70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page