top of page

Bruschetta's

Bijgewerkt op: 18 dec. 2019


Bruschetta is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-italie. Het bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra olijfolie, zout en peper. Er kan gevarieerd worden met rode peper, tomaat, worst, citroen etc. In sommige gevallen wordt de olijfolie vooraf vermengd met Italiaanse kruiden zoals basilicum en oregano Bruschetta wordt doorgaans geserveerd als een tussendoortje of voorafje. In Toscane heet bruschetta fettunta, wat "geolied sneetje" betekent.

Het zelfstandig naamwoord "bruschetta" komt van het Latijnse werkwoord "bruscare", dat "op kolen roosteren" betekent.

De betekenis van het woord is in de VS veranderd zodat met het woord "bruschetta" niet meer het gerecht wordt bedoeld, maar het broodbeleg. Veel supermarkten daar verkopen "bruschetta" in een fles, die simpelweg bestaat uit tomaten, ui, knoflook en andere kruiden.

In Italië wordt bruschetta vaak bereid in een brustolina-grill.



 

Recept

Aantal: 10 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: nvt

Keuken: Italiaans

Categorie: aperitief

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1 stokbrood of Ciabatta

  • 4 tomaten

  • 1 rode ui

  • paar blaadjes verse basilicum

  • paar blaadjes verse Oregano

  • zwarte peper

  • zout

  • beetje citroensap


Voorbereiding

  • Snijd het brood in schuine dikke plakken

  • rooster het brood lichtjes en pluk de basilicum en oregano


Werkwijze

Snijd de rijpe tomaten in zeer kleinen blokjes. Snipper de rode ui.

Meng tomaat, de ui, 2 eetlepels olijfolie en 1 een scheutje citroensap. Voeg zout en pers naar smaak toe en tot slot de basilicum en oregano.


Snijd de knoflook door en smeer het brood hiermee in. Beleg het brood met het tomaten mengsel. garneer met blad basilicum.










92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page