Borrel plank


Een complete borrelplank neerzetten op tafel oogt niet alleen prachtig, het zet ook aan tot eten...gegarandeerd dat men blijft pakken. Bouw de plank op met dingen waarvan je zelf vindt dat lekker is en je gasten zullen kunnen waarderen. Wat soorten kaas, droge worst, leverworstsoorten, kipfilet, rauwe ham klinkt heel aantrekkelijk. Samen met fruit, sausjes en crackers zal het een smakelijk geheel worden.


Gewoon heerlijk keuvelen met familie en vrienden, glaasje wijn erbij....geweldig.


Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: nvt

Keuken: Hollands

Categorie: Hapjes

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • Oude kaas aan een stuk

  • jong belegen aan een stuk

  • cervelaatworst

  • salami

  • chorizo

  • Kipfilet

  • schwarzwalderschinken

  • gehaktballetjes

  • paté

  • brie

  • Soepstengels

  • druiven

  • olijven

  • Tomaatjes

  • radijsjes

  • crackers




Voorbereiding


  • Neem een mooie schaal of plank

  • dek deze af met bakpapier en een doek naar keuze

  • leg bij warm weer koelelementen onder het doek zodat de vleeswaren en dergelijke gekoeld blijven.

  • was groente en fruit



Werkwijze


Snijd de stukken kaas in blokjes, snijd niet alles op...leuke presentatie als je laat zien welke kaas er geserveerd is.


Snijd de worstsoorten in eetbare plakken. Vouw bv de kipfilet en rauwe ham dubbel of maak er rolletjes van.


Zet wat schaaltjes op de plank voor bv de olijven of augurken en bouw met de worstensoorten rond deze schaaltjes de plank verder op.


Een brie of paté plaats je tussen de rest.

Doe sausjes in een leuk potje


Fruit en groenten kunnen los tussen en op alles gerangschikt, gewoon lekker de fantasie laten gaan.

Crackers en bv soepstengels completeren het geheel.

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....