Barbecuesaus


Een heerlijke BBQ saus, speciaal... door jouzelf gemaakt.


Bij een Barbecue hoort natuurlijk een (h) eerlijke saus, deze doet het barbecue feestje al voor de helft slagen. Natuurlijk kun je het kopen, de een smaakt nog beter dan de ander...maar de saus zelf maken heeft toch wel de voorkeur. Het is even een werkje....maar het loont zeker. Smaak en sterkte kun je naar behoeven aanpassen en maakt de saus uniek.




 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 100 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Barbecue

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten


  • 3 eetlepels olijfolie.

  • 1 ui fijngesnipperd, fijn gehakt

  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt

  • ½ theelepel Worcestershiresaus

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1 theelepel chilipoeder.

  • 4 eetlepels bruine suiker.

  • 4 eetlepels stroop

  • 2 flessen Heinz tomaten ketchup (600 ml). .

  • 1 eetlepel mosterd

  • 2 eetlepels citroensap


Voorbereiding

  • Gebruik voor het fruiten van de ui geen boter, de saus zal daardoor niet lang houdbaar zijn.

  • Deze saus gebruikt leokooktgewoon ook als marinade voor de spareribs, wat meer maken zou dan een optie zijn.


Werkwijze

Warm op een laag vuurtje de pan de olie op.

Fruit de uitjes rustig glazig en doe dan de knoflook erbij, blijven roeren zodat ze niet verbrandt.

Doe er peper en zout bij, samen met de chilipoeder, blijven roeren tot het wat rood kleurt (van de chilipoeder).

Doe er vervolgens de Ketchup bij, goed roeren.



Nu kan je de rest van de ingrediënten erbij doen. Je proeft af en toe.... mag het scherper dan dan nog wat chilipoeder toevoegen, wil je het zoeter... dan nog wat stroop, wat zuurder.. dan wat citroen...etc....je begrijpt het wel toch?

Houd er erg in dat wanneer saus nog een keer kookt de smaak neutraler wordt. Het mag best wat zuurder of heter dan je uiteindelijk zou willen want dit zal afnemen op het vlees.


Laat het 10 minuten zachtjes inkoken terwijl je blijft roeren. Hou er rekening mee dat de saus bij het afkoelen ook iets dikker wordt. Tot slot laat je de saus afkoelen. Gekoeld, donker en in een afgesloten pot is de saus wel tijdje houdbaar.



8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven