top of page

Ananas gekarameliseerd...een zomers dessert van de barbecue.


Sinds jaar en dag serveer ik op een een snikhete dag als nagerecht een ananas. Niet zomaar een, maar een op de barbecue gecarameliseerde ananas. Erg leuk de verbaasde gezichten wanneer je het voorzet, om even later te zien hoe het smaakvol wordt verorberd. Logisch ook....de heerlijke zoete smaak, het frisse sappige...lest de dorst en is een mooie afsluiter.


Gezien de warmte moet ik dit bijzondere maar vooral ook simpele gerecht met mijn kookgenoten delen, gewoon...omdat het lekker is.


 

Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 15 minuten

Temperatuur: bbq

Keuken: Hollands

Categorie: toetjes/buitenleven/bbq

Bron: Leokooktgewoon

Ingrediënten


  • 1 niet al te rijpe ananas

  • witte basterdsuiker

Voorbereiding

De ananas moet wel rijp...maar ook weer niet té rijp zijn.

Je kan dit controleren in de winkel door voorzichtig aan een kroonblad te trekken..is het met geen mogelijkheid los te trekken dan is het nog lang niet rijp. Vallen ze er direct af....dan is de ananas over-rijp.

Het is de bedoeling dat je de ananas met kroon koopt, zoals gezegd is daarmee de conditie te zien en de kroon is nodig als versiering.

Bewaar de ananas koel, haal hem voor gebruik enkele uren van te voren uit de koelruimte.


WerkwijzeNeem de ananas en snijd hem door de helft. Snijd deze ook weer in twee helften, zodat je vier halve manen krijgt. Zorg dat ze allen een stuk van de kroon bezitten.
Smeer de mooi stukken ananas rijkelijk in met basterdsuiker. Leg vervolgens de halve manen op de goed hete bbq en laat ze aan beide zijden karameliseren, Het kan eventueel opgediend met een heerlijke ijssoort.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page