top of page

After-eight met slagroomroomijs


Eenvoudiger kan het bijna niet...zo een leuk dessert met zo weinig ingrediënten. Dan hebben we het nog niet eens over de kostprijs en werk wat je eraan zult hebben.





 

Recept

Aantal: 8 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: nvt

Keuken: Hollands

Categorie: toetje

Bron: Leokooktgewoon


Tip: combinatie van verschillende items als dessert



Ingrediënten

  • liter slagroomijs

  • 40 stuks after-eight

  • beetje poedersuiker

Voorbereiding

  • koop goed slagroomijs

  • laat het ijs een minuut of tien voor gebruik op het aanrecht staan


Werkwijze


Leg op een bord of schaal de benodigde aantallen aan fter-eight neer als bodem. Snijd van het roomijs blokken iets kleiner en lager dan de after-eight en plaats het blokje ijs op de bodem (after-eight). Zet 4 after-eight chocolaatjes tegen de 4 zijkanten zodat je een vierkant krijgt en het ijs aan alle kanten aan het gezicht is onttrokken. Doe dit tot je het aantal dat je nodig hebt bereikt. Zet schaal of bord in de vriezer totdat het dessert nodig is.


Zet de borden klaar voor het dessert, bestrooi ze met poedersuiker. Zet het after-eight ijs op het bord en leg op de top een framboos, bestrooi deze met nog wat poedersuiker voor het vrieseffect.



31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page