Advocaat slagroom ijstaart


Een gezellig Paas-toetje heb je snel zelf gemaakt. Hoe gezellig en feestelijk is een ijstaartje wel niet. Het is een topper van een afsluiter voor een etentje met vrienden of familie. Er zijn er wel aardig wat te koop....maar er gaat niets boven je eigen creativiteit en aangezien je weet wat er in zit....je proeft het.


Gebruik goed eerlijk slagroomijs ( geen vanille-ijs) van bv den Hertog, is een pre. Goedkoop of ijs met allerlei toevoegingen zal met terug-vriezen sneller kristalliseren.


Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: nvt

Keuken: Hollands

Categorie: Nagerechten/ijstaart

Bron: Leokooktgewoon

Ingrediënten


  • 900 ml slagroomijs  (Hertog)

  • fles goede advocaat

  • chocolade

Voorbereiding

Laat het slagroomijs zacht worden op het aanrecht. Schep en over in een schaal en meng het ijs goed door elkaar.


Schep een laag ijs het in een silicone vorm...verspreid het goed door de vorm, goed aandrukken. Giet er eventueel wat advocaat op en breng de tweede laag aan. Egaliseer het ijs...druk het nog iets in vorm. klop even met de volle vorm op het aanrecht. Zet terug in de vriezer...voor enkele uren.





Werkwijze


Smelt wat chocolade.


Kwartiertje voor opdienen de ijstaart uit de vriezer halen...direct de vorm van het taartje halen. Dus letterlijk de vorm ( vandaar de silicone vorm) van de taart af-trekken. Gaat echt gemakkelijk. Plaats taartje op schaal en tot slot nonchalant besprenkelen met advocaat en chocolade....een leuk ijstaartje als resultaat.

 

22 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven