Sinasappel - extract

Een vrucht met een rijke smaak

Boodschappenlijst:

  • 200 ml wodka

  • 1 sinaasappel

  • potje van 20 cl

 

Getoond potje komt bij de Action vandaan, 59 ct

  • Als de sinaasappelschillen hun kleur verliezen vervang ze door nieuwe en vul het flesje van tijd tot tijd bij met wodka.

  • In recepten wordt sinaasappel essence vaak toegepast in druppels, deze kun je vervangen door een gelijk aantal theelepels sinaasappel extract.

  • Was de sinaasappel  met warm water om de schil goed te reinigen, droog de vrucht goed af.

  • witte stukjes er zoveel mogelijk vanaf halen, dit maakt je extract bitter.

Net als de citroen wordt de sinaasappel veelvuldig toegepast in de keuken om het frisse aan gerechten toe te voegen.

Was de sinaasappel. Giet de wodka in een goed afsluitbare fles. Haal met een dunschiller zoveel mogelijk oranje schil van de sinaasappel af, Doe vervolgens de sinaasappel schillen bij de wodka. Sluit de pot af, en bewaar haar koel en donker. Schut dagelijks even, na 8 tot 10 weken is je sinaasappel extract goed op smaak.

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....