top of page

Tulband met frambozenfondant


Een lekker en zeker een sierlijke tulband doet het altijd goed aan de koffietafel, maar kan ook heel goed gebruikt voor een baby feestje




Recept

Aantal: 12 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 70 MINUTEN

Temperatuur: 160 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Cake

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 250 gram roomboter

  • 250 zelfrijzendbakmeel

  • 2 tl vanille-extract

  • 250 gram suiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • 5 eieren

  • snufje zout


Voor de afwerking

  • 1 bus poedersuiker

  • scheut frambozen siroop

Voorbereiding

  • oven voorverwarmen op 160 graden

  • boter en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn

  • Smeer het blik voor de tulband goed met boter in.


Werkwijze


Klop de zachte boter samen met de (vanille) suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix het vanille-extract door het beslag. Als laatste voeg je het meel en een snuf zout toe, mix tot dit geheel is opgenomen.


Schep het beslag in de bakvorm en laat haar 70 minuten rustig bakken. Wanneer de baktijd verstreken is, even controleren met een pen, ik gebruik daarvoor altijd Chinese eetstokjes, wanneer deze er droog uitkomt is de cake goed en kan het uit de oven.


Wacht even vijf minuten en zet de cake dan op een rooster om af te koelen.


Doe 2/3 van de poedersuiker in een kommetje of schaaltje. Schenk er voorzichtig wat siroop bij. Klop met een vork door het goedje, voorzichtig want het verstuifd. Roer tot er een mooie dikke net vloeibare rose substantie ontstaat. Is het iets te dun...dan verdikken met wat poedersuiker...wanneer te dik....scheutje siroop erbij. Roer het goed door totdat er geen klontjes meer aanwezig zijn en het de juiste dikte heeft verkregen. Het moet maar net een beetje vloeibaar zijn.


Schep met de lepel de fondant op de bovenkant van de tulband. Laat het rustig een beetje uitlopen, je kan de drup een beetje sturen met je lepel.

Laat het verder drogen.



52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page