De meeste onder ons zijn niet zo’n fan van spruiten door de mild-bittere koolsmaak.Veelal worden ze veel te lang gekookt, waardoor je ze 's nachts door opboeren nog proeft, over de penetrante lucht tijdens het koken maar te zwijgen. Nee, spruiten koken hoeft maar zo’n 10 tot 13 minuten, in ruim water, dan blijft de vitamine C beter bewaard. Door andere ingrediënten toe te voegen is de smaak minder aanwezig en zelfs erg lekker. Onderstaand een recept die ik als voormalig spruithater erg lekker vind.
Recept
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 15 minuten
Temperatuur: 100 ℃
Keuken: Hollands
Categorie:
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
500 gram spruitjes
1 sjalot of ui
125 gram spekblokjes
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
1 rode paprika
Voorbereiding
Maak de spruiten schoon en ontdoen ze van de losse bladeren.
Kook de spruiten in water met zout 8 min. Giet af en laat afkoelen. Kleine spruiten kun je heel laten, de wat grotere door midden snijden.
Snipper de sjalot of ui, was de paprika en snijd in blokjes
Werkwijze
Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes 5 min. Voeg de sjalot toe en en pers de knoflook, bak 2 min. mee. Voeg de spruiten en stukjes paprika toe en roerbak nog 2 minuten tot de spruiten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper.
Comments