top of page

Sinaasappel kokos cake

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2020


Een variatie op de HOLLANDSE BOERENCAKE, past goed bij de gezellige wintermaanden.




Recept

Aantal: 12 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 70 minuten

Temperatuur: 160 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Cake

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 200 gram roomboter

  • 200 gram bloem

  • 1 zakje baksoda

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille-extract

  • 200 gram suiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • 4 eieren

  • snufje zout

  • rasp van een sinaasappel

  • 50 cl verse sinaasappelsap

  • 50 gram gemalen kokos

Voorbereiding

  • oven voorverwarmen op 160 graden

  • boter en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn

  • bekleed een broodbakblik met een vel bakpapier.

  • Boen de sinaasappel goed schoon, rasp de schil boven een schaaltje en pers dan het sap eruit.

  • Doe de sap door een zeefje om de drab tegen te houden.

  • Hou 20 cl voor de fondant apart, wat kokos en wat sinaasappelrasp voor de garnering.


Werkwijze


Klop de zachte boter samen met de (vanille) suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix de rasp van een sinaasappel en het vanille-extract door het beslag. Voeg 30 cl sinaasappelsap toe, even goed door blijven kloppen en dan de kokos. Als laatste voeg je het meel, baksoda, bakpoeder en een snuf zout toe, mix tot dit geheel is opgenomen.


Schep het beslag in de bakvorm en laat haar 70 minuten rustig bakken. Wanneer de baktijd verstreken is even controleren met een pen, ik gebruik daarvoor altijd Chinese eetstokjes, wanneer deze er droog uitkomt is de cake goed en kan het uit de oven.


Zet de cake met blik op een rooster om af te koelen. Wacht even tien minuten, maak intussen het fondant door poedersuiker in een schaaltje te doen en er steeds beetje sinaasappelsap door te mengen. Roer met een vork goed door het goedje, het moet een wat dikke net vloeibaar geheel vormen. Schep het dan over de cake en smeer het voorzichtig wat uit. strooi rest van de rasp over het glazuur en besprenkel met een beetje kokos. Verder af laten koelen. Omdat de cake in bakpapier is gebakken is het er makkelijk uit te tillen.



201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page