top of page

Schwarzwalder prei Quiche


De quiche, oftewel een hartige taart, is op vele manieren te bereiden. Qua ingrediënten, maar ook het soort deeg wat er voor gebruikt kan worden. Dit recept is gemaakt met croissant-deeg. Hoe dit deeg te maken zal ter zijner tijd op de site gepost worden. Een eenvoudig en zeer goed alternatief is het croissant-deeg van Danerolles. Zo is het voor de beginner zeker ook te doen om deze lekker quiche op tafel te zetten.




 

Recept

Aantal: 5 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Baktijd: 35 minuten

Temperatuur: 200 ℃

Keuken: Frans

Categorie: Taart/hartige taart

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten



  • 1 blik grote coissant van Danerolles of....

  • bereid zelf het croissant-deeg

  • 100 tot 150 gram schwarzwalder schinken

  • rode paprika

  • 4 eieren

  • 100 gram dikke stroken oude kaas

  • 150 ml slagroom

  • 1 grote rode ui

  • 1 grote witte ui

  • 1 teentje knoflook

  • 150 gram champignons

  • flinke prei

  • peper

  • zout

  • kerriepoeder

  • krulpeterselie





Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 200 graden ( hetelucht 10% lager).

  • Neem een langwerpige springvorm van ca 24/26 cm en klem een vel bakpapier op de bodem en vet de zijkanten in met roomboter.

  • Rol het deeg uit en leg ze in het blik zodat bodem en zijkanten bedekt zijn.

  • Overhangend deeg verwijderen en gebruiken om eventuele gaten en perforatie in het deeg te dichten, gebruik al het deeg en druk goed aan.



Werkwijze

Snijd de prei in dunne ringen en was het zand eruit, laat de prei goed uitlekken. Snij de uien in dunnen ringen, spoel de paprika schoon..ontdoe ze van de zaadlijsten en snijd het in kleine stukken. Borstel de champignons voorzichtig met een kwastje schoon en snijd in dunnen plakken.




Verhit olijfolie in een braadpan en bak de prei even aan. Doe er de uitgeperste knoflook bij, de uien en de champignons, voeg tot slot de paprika toe. Breng op smaak met peper, zout, en beetje kerriepoeder. Bak vervolgens de groente droog, dus tot er geen vocht meer in zit.


Klop in een kom het ei en de slagroom met een garde los. Breng ook dit nog op smaak met peper, zout, en wat kerriepoeder. Hak de verse krulpeterselie fijn, bewaar enkele takjes voor de garnering en meng het door het ei/room mengsel.











Bekleed het deeg in de quiche vorm met de schwarzwalderschinken, dakpansgewijs zodat bodem en onderkant zijn bedekt met de ham.

Vul de vorm met het groente mengsel en giet daarover het eierbeslag.




Snijd tot slot met het kaasmes plakken en leg deze in het midden over de quiche

Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak het ongeveer in 30 tot 35 minuten.

Als het de quiche mooi goudbruin gekleurd is....kan hij eruit. Laat het even 10 minuten staan alvorens de ring de verwijderen. Garneer met wat takjes peterselie.




207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page