De roomijs truffel bestaat voornamelijk uit roomijs, gesmolten chocolade en cacaopoeder. Wanneer het om welke reden dan ook niet haalbaar is gesmolten chocolade te gebruiken, kun je ook besluiten om het slechts bij cacaopoeder te laten.
Recept
Aantal: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 10 minuten
Temperatuur: 80 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: toetje
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
liter slagroomijs
200 gram pure chocolade
cacaopoeder
Voorbereiding
koop goed slagroomijs
laat het ijs een minuut of tien voor gebruik op het aanrecht staan, het moet kneedbaar zijn om te kunnen verwerken.
Werkwijze
Maak van het roomijs truffel vormige brokken, kleine of grotere naar wens. Plaats de brokken ijs weer even in de vriezer zodat het ijs weer hard wordt.
Zet een pan met water op het vuur met daarin een vuurvaste schaal. Let op dat de schaal het water niet raakt. Breng het tegen de kook.
Smelt au bain-marie 150 gram chocolade en koel het terug met de overige chocolade. Blijf roeren tot het 1 mooie massa is.
Zet een schaal met cacaopoeder klaar.
Neem steeds wat ijsbrokken uit de vriezer en haal deze dan één voor één door de warme chocolade van 40°C en leg ze in de schaal met cacaopoeder en rol ze met een vork om.
Neem ze uit de poeder wanneer ze gestold zijn en schut de overtollige cacaopoeder eraf. Plaats ze dan weer in de vriezer. GA zo verder tot je alle ijsbrokken omgetoverd hebt tot een heuse roomijs-truffel.
Serveer ze wanneer het zover is op een bord met eventueel een toef slagroom en bijvoorbeeld een stukje apfelstrudel of stukje ijstaart.
Comentários