top of page

Romige chocoladevla


Met dit eenvoudig goedkoop toetje maak je wat simpele toevoegingen een mooi dessert. Licht en smaakvol.





 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 00 minuten

Temperatuur: nvt

Keuken: Hollands

Categorie: toetje

Bron: Leokooktgewoon





Ingrediënten

  • liter chocoladevla

  • 2,5 dl slagroom

  • 8 gram vanillesuiker

  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

  • snuf kaneel

  • snuf zwarte peper uit molen

  • snuf nootmuskaat uit molen

  • heel klein snufje kruidnagel

  • beetje poedersuiker

  • chocolade voor decoratie

Voorbereiding

  • koop goede chocolade vla

  • zorg dat producten goed koud zijn

Werkwijze


Neem een kom en klop de slagroom rustig stijf met de suiker en vanille suiker.

Giet de chocoladevla in een andere kom en voeg er de specerijen aan toe.

Schep de geslagen room bij de vla en schep ze rustig om totdat de room geheel door de vla is opgenomen. Denk de schaal af en laat ze minstens een uur opstijven in de koelkast.

Schep vervolgens de koele romige chocoladevla in een glas of kelk naar keuze, decoreer met bv chocolade krullen of naar keuze. Strooi er tot slot nog wat poedersuiker over.



262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page