top of page

Perencake


Een cakeje wat je ondersteboven bakt, met verse peren.




 

Recept

Aantal: 8 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 50 tot 55 minuten

Temperatuur: 160 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Cake

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

Voor het beslag

  • 150 gram suiker

  • 150 gram boter, op kamertemperatuur

  • 3 eieren, op kamertemperatuur

  • 1 tl vanille-extract

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

  • snuf zout

  • Boter om in te vetten

Voor de bodem

  • 2 Peren ( niet te rijp, zet te veel vocht af)

  • 150 gram basterdsuiker lichtbruin

  • 50 gram roomboter

Voorbereiding


Verwarm de oven voor op 160 °C.

Doe voor de bodem de boter en de lichtbruine basterdsuiker in een pannetje en laat de boter op zacht vuur smelten. Zet even opzij terwijl je de peren schilt, klokhuizen verwijdert en ze in niet al te dunne partjes snijdt.


Bekleed een (dichte) bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verspreid het boter-suikermengsel over de bodem. Leg de partjes peren daarop en zorg dat de hele bodem bedekt is.


Werkwijze


Maak het beslag door de boter en suiker romig te kloppen. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix het vanille-extract door het beslag. Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe, mix tot dit is opgenomen.


Verdeel het beslag over de laag peren, spreid met een spatel gelijkmatig uit. Bak de cake in ongeveer 45 (tot 55) minuten gaar.


Laat de cake kort in de vorm afkoelen voordat je hem lost op een rooster, de onderkant wordt dan uiteraard de bovenkant.




176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page