top of page

Komkommersalade


Deze salade maak ik eigenlijk erg vaak, als bijgerecht of gewoon als aanvulling bij een bbq of gourmet. Lekker...eerlijk...en eenvoudig.



 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 10 minuten

Temperatuur: 00 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: groenten/salade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 1komkommer

  • mayonaise

  • azijn

  • suiker

  • zout

  • zwarte peper

  • dille


Voorbereiding

  • Boen de komkommer goed schoon

  • snijd de komkommer in tweeen en snijd vanaf snijdpunt naar de top toe. Neem het laatste stukje niet mee in de salade want dit is wat bitter van smaak.


Werkwijze






Neem een schaal en giet er een scheut azijn in, voeg een schepje suiker toe en wat zout. Roer het even door en laat het oplossen.


Doe er vervolgens een paar scheppen mayonaise bij, ligt aan welke...anders iets meer zoeten met suiker...sommige soorten zijn nogal zuur van smaak. Goed roeren met garde tot het net dik genoeg is dat het niet meer schift, mag ook niet te dun zijn...maar zeker niet te dik.


Strooi er wat dille bij en flink wat verse gemalen zwarte peper, roe nog even door.


Snijd de komkommer in dunne plakjes en voeg aan de saus toe, en klaar is het.







61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page