IJs-takjes of bevroren takjes voor decoratie


Decoratie op een taartje kan net dat tikkeltje zijn wat de taart onweerstaanbaar maakt. Er is van alles te koop, maar het is vooral leuk zelf te maken om het gebak de juiste uitstraling te geven. Zeker als je wat over hebt van een ander gerecht druk je daar de kosten flink mee.

Recept

Aantal: nvt

Bereidingstijd: 5 minuten

Baktijd: nvt

Temperatuur: 00

Keuken: Hollands

Categorie: Decoratie/Kerst

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten


  • witte basterdsuiker

  • tuinkruiden zoals rozemarijn

  • 1 ei



Voorbereiding


  • Neem mooie takjes

  • spoel ze voorzichtig schoon en laat goed drogen

  • leg het ei van tevoren buiten de koelkast


Werkwijze


Scheid het ei, alleen het eiwit is te gebruiken hiervoor. Sla het eiwit goed los in een platte kom. Neem ook een platte kom voor de basterdsuiker en roer de suiker los met een vork zodat er geen klontjes meer te zien zijn.

Zet een bord klaar met keukenpapier.




Haal de takjes door het eiwit, laat even uitlekken en haal ze dan door de basterdsuiker. Leg vervolgens het takje op het bord met keukenpapier, herhaal dit tot je alle takjes hebt gedaan.

Bekijk even of het naar wens is, anders kan er nog wat suiker overheen gestrooid....lichtjes uiteraard.


Laat de takken een nachtje drogen en dan heb je leuke bevroren takjes.









  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....