top of page

Hollandse cake, lekker groot.

Bijgewerkt op: 7 mrt. 2019


Een simpele maar lekkere grote cake.




Recept

Aantal: 15 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 95 MINUTEN

Temperatuur: 160 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Cake

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 250 gram roomboter

  • 250 gram bloem

  • 1 zakje baksoda

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl rum

  • 250 gram suiker

  • 16 gram vanillesuiker

  • 5 eieren

  • snuf zout

Voorbereiding

  • oven voorverwarmen op 160 graden

  • boter en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn

  • smeer een bakblik in met boter.


Werkwijze


Klop de zachte boter samen met de (vanille) suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix de rum door het beslag. Als laatste voeg je het meel, baksoda, bakpoeder en een snuf zout toe, mix tot dit geheel is opgenomen.


Schep het beslag in de bakvorm en laat haar 90 tot 95 minuten rustig bakken. Wanneer de baktijd verstreken is, even controleren met een pen, ik gebruik daarvoor altijd Chinese eetstokjes, wanneer deze er droog uitkomt is de cake goed en kan het uit de oven.


Wacht even vijf minuten en zet de cake dan op een rooster om af te koelen.



30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page