Grote Chocolade harten


Je eigen gemaakte chocoladeharten, van zachte melkchocolade, witte of pure chocolade. Belegd met notenmix of wat je maar kunt bedenken. Vaak gebruikt leokooktgewoon voor zulke dingen chocoladefiguren die over waren van de feestdagen.



Recept

Aantal: 6 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 12 minuten

Temperatuur: 80 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: chocolade

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 100 gram melkchocolade

  • 100 gram pure chocolade

  • 100 gram witte chocolade

Voorbereiding

  • Breng water in een pan tegen de kook.

Werkwijze


Doe de chocolade in een vuurvaste schaal en hang het boven de pan met het hete water.

Je smelt de chocolade au bain-marie tot ze mooi zacht en egaal is.


Giet de chocolade dan uit in een hart muffin vorm, doe dit met alle smaken.


Tik met de vorm zachtjes op het aanrecht om lucht uit de chocolade te tikken. Verdeel wat noten-mix over de harten. Laat de chocolade op een koele droge plek uitharden.

Maak je gebruik van een silicone vorm....daar krijg je ze heel makkelijk en onbeschadigd uit. Gebruik je een metalen...dan een paar uur in de vriezer zetten zodat de chocolade goed uithardt en krimpt. Dan omdraaien op het aanrecht en licht op de bodem tikken, de harten laten dat als het goed is los.




  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....