Gevulde rollade aardappelschotel




U kent dat wel....altijd weer de vraag...wat gaan we eten....variatie graag. Leokooktgewoon probeert vaak dingen uit. Geregeld pakt het bijzonder uit en wordt dan snel opgeschreven om het vervolgens uit te kunnen werken zodat het gedeeld kan met de kookgenoten. Dit recept is er 1 van....een rollade...en wat er zoal in huis was. Heerlijk resultaat. Leo kooktgewoon heeft het gebruikt voor het Kerstdiner afgelopen keer...



 

Recept

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 60 minuten

Temperatuur: 180 ℃

Keuken: hollands

Categorie: vlees/ovengerecht

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 5 middelgrote aardappelen

  • flinke file rollade ( uit 1 stuk) of stuk filelap

  • zeezout

  • peper

  • olie

  • 2 tenen knoflook

  • Rode Ui

  • Sinaasappel

  • Takken rozemarijn

  • Ontbijtspek

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, snijd in stukken, niet te groot spoel ze goed af.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).

  • Leg het vlees ruim een kwartier voor bewerking op het aanrecht.

  • Schil de sinaasappel en snijd deze in plakken.

  • doe dit eveneens met de ui.









Werkwijze


Neem het vlees, bestrooi het geheel met peper en zout....en snijd deze in....met grote snede overdwars en doe dit over de gehele lengte van het vlees. Net diep genoeg om het te kunnen vullen.


Vul de snede op met een schijf sinaasappel, een schijf ui en het spek

. Duw het er goed tussen...tot slot in elke snede een tak rozemarijn.


Neem een ovenschaal en smeer deze in met olie. Leg het vlees in de schaal en drapeer de aardappelstukken er omheen. Stroot zeezout en peper over het aardappelpartjes. duw er nog wat gekneusde tenen knoflook tussen.


Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat het in een uur garen.

27 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven