top of page

Gekarameliseerde Wortelen


Een andere maar zeker geen mindere manier om je gasten wortelen voor te zetten. Past bij een diner zoals Pasen.



 

Recept

Aantal: 12 stuks

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 220 ℃

Keuken: Frans

Categorie: Groenten

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 12 grote frisse wortelen

  • 1 groenten bouillontablet

  • 3 eetlepel witte basterdsuiker


Voorbereiding

  • Schraap de wortelen onder een koude kraan schoon met een mesje.

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en los daar de tablet in op.


Werkwijze

Kook de wortelen in ongeveer 10 minuten in de bouillon beetgaar ( lig aan de dikte van de wortel). Haal ze na het koken uit de pan en laat ze even afkoelen. De wortelen moeten stevig blijven.



neem een grote koekenpan en smelt daar de roomboter in. Wanneer de bood stopt met bruisen kunnen de wortelen er in. Strooi de suiker over de wortelen en bak ze aan alle kanten bruin. Op een gegeven moment zie je de suiker karameliseren en dan zijn ze klaar.






1.274 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

bottom of page