Een leuk en simpel maar smaakvol broodje voor de lekkere trek of voor als je de gasten wil verwennen. De smaak van de bessen is vrij zurig maar dat kis op te vangen met iets meer suiker. .het is een leuk smaakvol broodje die er ook nog eens heerlijk uitziet.
Recept
Aantal: 10 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 25 minuten
Temperatuur: 220 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Bladerdeeg
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
300 gram bosbessen
2 eetlepels suiker
60 ml water
10 plakjes bladerdeeg
ei
poedersuiker
Voorbereiding
Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht en laat ze ontdooien tot ze net te bewerken zijn.
Steek uit elke plak met een ronde vorm van 11 tot 14 cm een cirkel en verwijder het overgebleven deeg. Laat het plastic zitten en stapel de rondjes op, verpak het in folie en plaatst terug in de koelkast.
Meng de bessen, suiker en water in een pan, breng het aan de kook en laat het dan met de deksel op de pan een minuut of 5 zachtjes doorkoken, totdat het vocht uit de bessen vrijkomt. Haal het deksel van de pan en kook de bessen in een kwartier, op een rustig vuur totdat het is ingedikt.
Schep de bessenmassa over in een schaal en laat totaal afkoelen in de koelkast, het moet goed koud worden.
Verwarm de oven voor op 220°
kluts het ei los
zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier
Werkwijze
Haal het deeg uit de koelkast. Schep op elke ronde plak een lepel van de bosbessen net voor het midden en smeer de andere zijde in met het ei. Vouw het deeg dubbel en druk het voorzichtig aan, druk met een kleine vork de randen vast zodat je een mooi streepjes-patroon krijgt.
Haal het plastic vel los en leg het broodje op de bakplaat, herhaal dit tot alle broodjes zijn gemaakt. Smeer het nog even af met een beetje van het eimengsel, bak het af in ongeveer 25 minuten. Na het bakken direct rijkelijk bestrooien met de poedersuiker. Afkoelen op een rooster, ze zijn zowel warm als koud lekker van smaak.
Bewaren, wanneer je ze dezelfde dag wilt eten, kun je het beste op schaal leggen met onder een vliegennetje.
Comentários