top of page

Boerencake

Bijgewerkt op: 18 sep. 2019


DOOR DE CAKE TE BAKKEN IN EEN BROODBLIK MET BAKPAPIER KRIJGT HIJ DE STOERE UITSTRALING VAN EEN HOLLANDSE BOERENCAKE.




Recept

Aantal: 12 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 70 MINUTEN

Temperatuur: 160 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Cake

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 200 gram roomboter

  • 200 gram bloem

  • 1 zakje baksoda

  • 1 tl bakpoeder

  • rasp halve citroen

  • 1 tl vanille-extract

  • 200 gram suiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • 4 eieren

  • snufje zout

Voorbereiding

  • oven voorverwarmen op 160 graden

  • boter en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn

  • bekleed een broodbakblik met een vel bakpapier.


Werkwijze


Klop de zachte boter samen met de (vanille) suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix de citroen-rasp en het vanille-extract door het beslag. Als laatste voeg je het meel, baksoda, bakpoeder en een snuf zout toe, mix tot dit geheel is opgenomen.


Schep het beslag in de bakvorm en laat haar 70 minuten rustig bakken. Wanneer de baktijd verstreken is, even controleren met een pen, ik gebruik daarvoor altijd Chinese eetstokjes, wanneer deze er droog uitkomt is de cake goed en kan het uit de oven.


Wacht even vijf minuten en zet de cake dan op een rooster om af te koelen. Omdat de cake in bakpapier is gebakken kun je het makkelijk er uit tillen.



322 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page