Deze vind ik zelf toch wel de lekkerste. Aangezien ze best prijzig zijn, worden deze uiteraard altijd zelfgemaakt. Nu was ik in de veronderstelling dat het recept reeds gepost was op de site, maar tot mijn schrik....bij deze dan.
Recept
Aantal: 10 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 5 minuten
Temperatuur: 185 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Bladerdeeggebak/frituur
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
3 grote appels
20 plakjes bladerdeeg
kaneel
suiker
Voor bovenkant
kaneel
fijne kristalsuiker
Voorbereiding
Zorg voor schone olie.
Verwarm de frituur tot zeker 185 graden
leg het bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht om te ontdooien.
Snijd de appels in plakken en ontdoe ze van het klokhuis
Meng fijne suiker met kaneel in een schaal, meng het met een vork
Werkwijze
Zodra het blader deeg redelijk ontdooid is druk je met een ronde steker of schaal 20 rondjes uit de plakjes. Bedek er 10 met een appelplak, strooi er wat kaneel en suiker op.
Maak de rand van een ronde plak wat vochtig en plak deze op die met appel. Druk de rand iets aan, ga daarna rond met een vork om de randen beter aan te drukken. Verwijder aan beide zijden het plastic vel en leg de beignets op een bord of bakplaat. Doe dit tot de voorraad op is.
Doe een appelbeignet in de frituur, hoeveel er in 1 keer gebakken kan ligt aan de grootte van de pan. Bak de beignets in 5 minuten aan beide zijde bruin.
Laat ze uitlekken, om ze vervolgens door de kaneel met fijne suiker te halen. Klaar zijn de Appelbeignets.Geniet ervan 😉
Comments