top of page

Apfelstrüdel

Bijgewerkt op: 3 okt. 2019



 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 220 ℃

Keuken: Oosterijks

Categorie: Bladerdeeggebak

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten

  • 1 pak Bladerdeeg

  • 5 Appels grote zure

  • 8 gram suikervanillesuiker

  • 1 theelepel Kaneelpoeder

  • 1 eetlepel Bloem

  • 120 gram suiker

  • 90 gram Rozijnen

  • 1 ei

  • 3 eetlepels melk

  • poedersuiker

  • citroenrasp van halve citroen

  • Citroensap van halve citroen


Voorbereiding


  • Verwarm de oven voor op 220 graden

  • Bladerdeeg uit verpakking nemen.

Werkwijze


Vulling

Wel de rozijnen 5 minuten in warm water en dep ze droog met een schone theedoek.

schil de appels en snij ze in schijfjes, leg ze in schaal en besprenkel de appel met citroensap tegen verkleuren.

Suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in kom mengen. Het meelmengsel daarna door de appel mengen, goed doorroeren. Tot slot de rozijnen er doorheen scheppen.

Dek de schaal even af en zet het opzij.


Klop het ei met de 3 eetlepels melk los.


Ontdoe het bladerdeeg van de plastic vellen.


Strooi wat meel over het werkblad


Neem het bladerdeeg en rol dit met deegroller uit tot een grote lap. Vulling in het midden over de hele lengte verspreiden, niet te vol...je kan wat vulling overhouden.

De bovenste flap deeg over de vulling vouwen, naar je toe zeg maar. Besmeer het met ei-mengsel en sla de onderste flap er overheen. Goed aandrukken....smeer het eimengsel er overheen en vouw dan de uiteinden een stukje over de bovenkant ( ei-mengsel is kleefmiddel).


Draai vervolgens de strüdel om en leg hem op de bakplaat zodat de mooie kant boven ligt. Bestrijk de bovenkant met de rest van het ei. Maak tot slot mooie messneden in het baksel.....het zier er dan uit als een soort wasbordje. Dit is niet alleen een mooi gezicht maar het zorgt ook dat de damp weg kan en het gebak niet scheurt.


Wanneer het deeg te warm is geworden door de bewerking kun je het een half uurtje in de koelkast plaatsen, koud bladerdeeg vormt niet snel blazen in tegenstelling tot een warmer deeg.


Bak de strüdel 20 minuten in het midden van de oven, Stel dan de temperatuur terug naar 190 graden en bak hem nog eens 20 minuten. Laat de strüdel na de verstreken baktijd minstens een half uur afkoelen, bestrooi dan met poedersuiker en is het klaar om opgediend te worden.



65 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page