Citroen extract

Een eigen extract van schil wat je toch overhoud

Een lekkere frisse extract met tal van toepassingsmogelijkheden, wederom een simpel recept met verrassende effecten op gerechten en baksel. 

Was de citroen.Giet de wodka in een goed afsluitbare fles. Haal met een dunschiller zoveel mogelijk gele schil van de citroen af, Doe vervolgens de citroenschillen bij de wodka. Sluit de pot af, en bewaar haar koel en donker. Schut dagelijks even, na 8 tot 10 weken is je citroen extract goed op smaak.

  • Als de citroenschillen hun kleur verliezen vervang ze door nieuwe en vul het flesje van tijd tot tijd bij met wodka.

  • In recepten wordt citroen essence vaak toegepast in druppels, deze kun je vervangen door een gelijk aantal theelepels citroen extract.

  • Was de citroen met warm water om de schil goed te reinigen, droog de vrucht goed af.

  • witte stukjes er zoveel mogelijk vanaf halen, dit maakt je extract bitter.  

Boodschappenlijst:

 

  • 200 ml wodka

  • 1 citroen

  • potje van 20 cl

Getoond potje komt bij de Action vandaan, 59 ct.

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....