Wat te doen met overgebleven eidooiers

Zo had ik laatst als taart van de week de Pavlova, een taartje waar je alleen het eiwit voor gebruikt.Voor een dergelijk recept heb ik mij aangeleerd een plan B te bedenken, zodat ik wat met het restant kan doen. De meest voor de hand liggende oplossing is wel de eidooier te gebruiken voor een omelet, maar er zijn veel meer recepten waar je alleen een dooier voor nodig hebt. Een puddingbroodje leek me wel lekker. Zo een zalig vers puntje gevuld met frisse banketbakkersroom bestrooid met poedersuiker, een echt Hollandse lekkernij. Je hebt er slechts een paar dingen voor nodig...puntbroodjes...poedersuiker en....jawel...daar heb je alleen de eidooiers voor nodig.... banketbakkersroom. "Dat is ingewikkeld", hoor ik u denken. Verre van dat kan ik u verzekeren, zelf maken is dat zeker niet....en als je dit eenmaal onder de knie hebt....kun je zo veel meer.

Banketbakkersroom, ook wel gele room of crème patisserie genoemd, is heerlijk in een bladerdeeg-bakje met vers rood fruit, een soes, tompouce (oude spelling leest smakelijker) om te smeren tussen een taart of als basis voor een crème.

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....