top of page

Welke wijn erbij?

Hoewel een chique diner niet dagelijks voor zal komen is het af en toe erg leuk om het volledig in stijl te doen.

Er zijn aangelegenheden waar half Nederland zich er aan overgeeft, bijvoorbeeld de Kerstdagen.

Vaak aangegrepen om het diner in stijl aan te kleden waarbij men mooi servies, glaswerk en decoratie uit de kast trekt. Ook worden er de lekkerste gerechten bedacht en om het geheel te completeren, afgesloten met een feestelijk en vooral niet alledaags dessert.

Maar wat drink je daar nu bij? Wat zijn de regels met betrekking tot het schenken van wijnen en bij welk gerecht is deze geschikt? Op de volgende tab- pagina's vindt u overzichten van welke wijn bij welk gerecht kan worden geschonken.

Overzicht van de regels

 Alle gerechten – Champagne

Koude voorgerechten – witte, al of niet Mousserende wijn, Rosé.

Pikante soep – Madera, Sherry.

Roomsoep – Droge witte wijn, Rosé.

Warme voorgerechten – Witte wijn, Rosé.

Hoofdgerecht licht vlees – Bordeaux, Rosé.

Hoofdgerecht vlees met vruchten – Bordeaux, Rosé.

Hoofdgerecht donker vlees – Bordeaux, Bourgogne, Port.

Hoofdgerecht wild - Bordeaux, Bourgogne, Port.

Kaas – Rode wijn, Port.

Koffie – Cognac, Likeur.

bottom of page