top of page

Als je nog niet in het bezit van een blender bent, is dit de meest motiverende reden om haar alsnog aan te schaffen. Op een zeer eenvoudige manier voorzie je het gezin en jezelf van een gezonde bom aan vitamines die nog zeer goed smaakt ook.

De vele variaties en smaken zijn onuitputtelijk en aan te passen aan het seizoen, wat je zoal in huis hebt.... of voor weinig op de markt hebt kunnen bemachtigen.

In de zomer en herfst heb je vaak de bosvruchten vers, in de winter kun je gerust de vruchten uit de vriezer gebruiken ( wel eerst ontdooien) uit pot of blik. Let er dan wel op dat je bv kersen op sap koopt en niet op siroop. Geldt overigens niet voor partjes mandarijnen, die worden op een manier gepeld...dat wil je niet in je smoetie.

De smoetie leng je aan met goede verse sappen, bv de mandarijn van de Appie ...lekker en gezond!

Winterkersen smoetie:

~

1 pot kersen op sap

2 bananen

1 appel

flinke scheut mandarijnen-sap

Doe de inhoud van de pot in de blender, voeg er de appelstukken en de banaan bij. Laat de blender even rustig draaien, leng het aan met de sap en laat de blender dat goed draaien tot je een heerlijke zachte smoetie hebt.

~

Ananas smoetie

1 Blik ananas op sap

2 bananen

1 appel

scheut mandarijnen-sap

~

Doe de inhoud van het blik in de blender, voeg er de appelstukken en de banaan bij. Laat de blender even rustig draaien, leng het aan met de sap en laat de blender goed draaien tot je een heerlijke zachte smoetie hebt.

~

Verse zomer smoetie

pond aardbeien

pond kersen

1 banaan

scheut mandarijnen-sap

~

Was de aardbeien met beleid, ontdoe ze van het kroontje. Doe ze in de blender, was en ontpit de kersen en voeg ze samen met de banaan bij de aardbeien. Laat de blender even rustig draaien, leng het aan met de sap en laat de blender goed draaien tot je een heerlijke zachte smoetie hebt.

Recept

Smoetie

bottom of page