top of page

Worstenbroodjes.


Een leuk en simpel maar smaakvol broodje voor de lekkere trek of onverwachts bezoek. Het is snel te maken en kost zowat niets. De smaak is sterk afhankelijk van het soort knakworst je koopt, wel een puntje van aandacht waard.

 

Recept

Aantal: 10 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 25 minuten

Temperatuur: 220 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeg

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten


  • 10 stuks knakworsten

  • 10 plakjes bladerdeeg

  • ei




Voorbereiding


  • Laat de knakworsten uitlekken in een vergiet

  • Verwarm de oven voor op 220°

  • Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht en laat ze ontdooien

  • kluts het ei los

  • zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier

Werkwijze



Leg de worsten in het midden van de 10 bladerdeegvellen verdelen. Bevochtig één rand met wat water en vouw het dubbel tot broodje, druk met een kleine vork de randen vast zodat je een mooi streepjes-patroon krijgt. Haal het plastic vel los en leg het broodje op de bakplaat, herhaal dit tot alle broodjes zijn gemaakt. Smeer het nog even af met een beetje van het eimengsel, bak het af in ongeveer 25 minuten. Na het bakken afkoelen op een rooster, ze zijn zowel warm als koud lekker van smaak.





24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page