top of page

Sneeuwtaart




Leokooktgewoon heeft ook dit jaar weer enkele nieuwe taartjes bedacht. Het streven is net even iets anders dan anders te zijn. Met een sierlijke en feestelijke uiterlijk, dat ook nog lekker smaakt. Uiteraard vermijden we bv verstevigers, E-nummers etc., vandaar ook het gebruik van basterdsuiker...deze fungeert als versteviger.


Voor de goede orde...de mooie foto's zijn door mijn partner gemaakt. De werkfoto's door mij snel tijdens het werk...wel niet zo mooi...maar kan niet alles hebben😘



 




Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Taart

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

Voor de botercrème

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 350 gram poedersuiker

  • rasp van 1 kleine citroen

  • 2 tl vanille extract

  • 1 snuf Zout

Voor de Vulling

  • 5 dl slagroom

  • 3 eetlepels basterdsuiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • zure kersen

  • Kirsch wasser ( ik gebruikte de kirsch van de Kuyper)

Voor de afwerking

  • 100 gram geraspte witte chocolade

  • 100 gram gemalen kokos

Voorbereiding



Werkwijze

BoterCrème


Klop de zachte roomboter in 10 minuten luchtig en romig. Met eindresultaat een mooie witte romige structuur.

Zet de mixer stil en voeg er de poedersuiker aan toe. Roer even met de pollepel de suiker door de boter en zet vervolgens de mixer weer om volle snelheid. Wanneer de suiker is opgenomen kan de citroenrasp, de vanille extract en het snufje zout erbij. Laat de crème nog zo een minuut of 3 draaien.


De crème is direct te gebruiken. Mocht je het willen bewaren dan in afgesloten schaal en in de koelkast, Het wordt dan stevig, vergeet het niet ruim van te voren uit de koeler te nemen voor gebruik.


Afwerking



Rasp de witte chocolade, doe het in een schaaltje en meng het ( naar behoeven) met de kokos. Schep het luchtig om....het mag absoluut niet verkleven. Zet de schaal in de koelkast totdat het nodig is om te gebruiken.






Vulling


Neem de beslagkom en ontvet het met citroensap, haal er stukje keukenrol door om vocht en eventueel wat citroenresten te verwijderen. Koel desnoods even de beslagkom met koud water.

Doe slagroom in de kom, voeg er de basterdsuiker bij. ( basterdsuiker fungeert tevens als versteviger, wat de smaakbeleving absoluut ten goede komt).

Klop de room met de mixer ( rustig aan) tot aan deze begint op te stijven. Neem dan het kloppen van de mixer over en ga met de hand verder. Zo kun je de juiste dikte bepalen.


Schep de kersen uit de kirsch, of gooi het door een zeef. Voeg de kersen nu tot de mooi geslagen room toe, schep het voorzichtig om.


Taart


Neem de taart, het kapsel, die reeds door u gebakken is. Plaats 3 coctailprikkers aan de zijkant...boven elkaar.

Snijd tussen de stokjes, de taart krijgt dan drie lagen. Straks legt u de taartdelen weer zo dat de stokjes weer boven elkaar komen. Mocht er onverhoopt iets scheef gegaan zijn, of wat dan ook....taart komt weer precies zo op z'n plaats.



Snij dus de taart in lagen en leg 2 van de lagen opzij.

Vul de onderste laag met de helft van de kersenroom. Leg de 2e taartdeel op de room, druk het iets plat en vul deze met de rest van de room. Hou wat room om af te smeren.

Leg vervolgens de bovenste laag op de room, druk in het midden iets aan en smeer de ruimte tussen de lagen nog dicht met de resterende room.










Neem de botercreme en smeer de taart af met dit goedje.

Zorg dat het helemaal rond en boven de taart lekker dicht geplakt is.



















Veeg tot slot het kokos/chocomengsel losjes langs de kanten met een lepel of een deegschraper. Net zolang tot alles bedekt is met dit mengsel.


Leg voor de afwerking wat ijstakjes op de taart.






70 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassouffle

bottom of page