ook wel roombroodje genoemd is een Nederlandse lekkernij bestaand uit een zoet wit puntbroodje of kadetje met een roomvulling en bestrooid met poedersuiker. De roomvulling kan bestaan uit banketbakkersroom, slagroom, pudding of eventueel saromapudding, hoewel banketbakkersroom het vaakst gebruikt wordt. Meestal wordt er ook nog poedersuiker overheen gestrooid voor de smaak en voor het uiterlijk
Recept
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 0 uur
Temperatuur: 00 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: brood
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
6 puntbroodjes
poedersuiker
1 recept Banketbakkersroom
Voorbereiding
Bereid de banketbakkersroom volgens recept, ( zie banketbakkersroom).
Werkwijze
Snijd de brood aan de bovenkant door. Neem een spuitzak met kartelmond, zet de zak in een hoge beker en vul hem met de eigengemaakte Banketbakkersroom. Vul de broodjes af, niet te vol...bescheidenheid in deze smaakt beter. Doe voor de afwerking wat poedersuiker in een zeef bestrooi de broodjes ermee.
Comments