Sinaasappel kokos cake

Bijgewerkt op: 23 jun.




Een snelle makkelijke cake voorals je geen roomboter in huis hebt of gewoon geen boter wil gebruiken. Door het gebruik van olie in combinatie met wat extra bakpoeder en de heerlijke frisse ingredienten kom je tot een heerlijke luchtige cake....deze is met sinaasappel gemaakt...heerlijk fris.




 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 50 minuten

Temperatuur: 170 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Cake

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

  • 250 ml zonnebloemolie

  • 200 gram bloem

  • 5 eieren

  • 8 gram vanillesuiker

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 1 snuf Zout

  • 200 gram suiker

  • rasp van 1 sinaasappel

  • 4 eetlepels kokos

  • 5 eetlepels melk

  • 1 zakje bakpoeder ( ja een heel zakje)

  • 4 eetlepels sinaasappel marmelade

  • kokos om te bestrooien


Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 170 graden ( hetelucht 10% lager).

  • Neem een vorm bv tulband of chiffonvorm.

  • Vet de vorm in met boter, bestuif met wat meel draai de vorm rond zodat de meel aan de binnenrand kleeft, het overtollige wat niet blijft plakken er weer uitgooien.

  • boen en rasp de sinaasappel.


Werkwijze

Klop de eieren op totdat ze schuimt. Voeg er de (vanille) - suiker, zout, olie en vanille-extract bij. mix dit een paar minuten. Vervolgens kan de kokos, sinaasappelrasp ( hou wat schaafsel apart voor de garnering) en melk bij, goed mengen.


Zeef de bloem samen met de bakpoeder en voeg dit toe tot het goedje en spatel het er door tot een mooi beslag.


Giet het beslag het voorgeprepareerde bakblik en bzet het in de voorverwarmde oven. Prik na de baktijd of de naald ( stokje) er droog uit komt, dan is het gaar. Laat de cake 10 minuten in het blik afkoelen, de cake zal dan van de rand loslaten en de ring is makkelijker te verwijderen. Laat de cake vervolgens nog een half uurtje afkoelen op een rooster.


Voor de afwerking smeer je de cake in met Sinaasappel marmelade, deze klop je eerst wat los in een kom met een lepel. Smeer de vervolgens de marmelade over de cake en bestrooi dan de cake ruim met geraspte kokos en totslot met de sinaasrasp.



30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven