top of page

Ham-kaas soufflé


Bij het bereiden van bladerdeeg gebakjes hield ik flink wat stukjes bladerdeeg over. Zoals men al een beetje gewend is van leokooktgewoon moest hier iets mee gedaan. Alles samen gevoegd, flink de roller er overheen, even goed terug gekoeld en toen verwerkt tot een heerlijke ham/kaassoufflé.

 

Recept

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 25 minuten

Temperatuur: 220 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeg/vlees

Bron: Leokooktgewoon


Ingrediënten

Voor de gehakt

  • restant bladerdeeg

  • 2 grote plakken ham

  • geraspte oude kaas

  • ei
Voorbereiding


  • kluts het ei los

  • rasp de kaas

  • zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier

Werkwijze


Het gehakt

Voeg de restjes bladerdeeg samen en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap, het is belangrijk dat het deeg koud is.Beleg de lap met ham en leg daar de geraspte kaas op. Smeer met een kwastje 1 kant met het ei. Sla de zijkanten naar binnen. Vouw de het deeg voor de helft over het vulsel, vouw de andere kant erover zodat het overlapt. Smeer de naden goed dicht met het ei.


Draai de soufflé om, zodat het met de naad naar onder ligt en druk de zijkanten goed aan. Smeer het in met ei.Plaats de soufflé op de bakplaat en in de koelkast. Wanneer de bakplaat niet in de koeler past volstaat het om het met het papier in de koelkast te plaatsen. Het is belangrijk voor het bakken dat de het deeg goed koud is.


Verwarm de oven voor op 220°

Zodra de oven op temperatuur is de bakplaat in de oven schuiven. Na 25 minuten is de soufflé klaar. Heerlijk bij soep of als lunch. Let op....de kaas zal goed heet zijn. De soufflé is uiteraard met talloze vullingen te variëren.


311 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Appelcompote

Comments


bottom of page