Bij het bereiden van bladerdeeg gebakjes hield ik flink wat stukjes bladerdeeg over. Zoals men al een beetje gewend is van leokooktgewoon moest hier iets mee gedaan. Alles samen gevoegd, flink de roller er overheen, even goed terug gekoeld en toen verwerkt tot een heerlijke ham/kaassoufflé.
Recept
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 25 minuten
Temperatuur: 220 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Bladerdeeg/vlees
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
Voor de gehakt
restant bladerdeeg
2 grote plakken ham
geraspte oude kaas
ei
Voorbereiding
kluts het ei los
rasp de kaas
zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier
Werkwijze
Het gehakt
Voeg de restjes bladerdeeg samen en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap, het is belangrijk dat het deeg koud is.
Beleg de lap met ham en leg daar de geraspte kaas op. Smeer met een kwastje 1 kant met het ei. Sla de zijkanten naar binnen. Vouw de het deeg voor de helft over het vulsel, vouw de andere kant erover zodat het overlapt. Smeer de naden goed dicht met het ei.
Draai de soufflé om, zodat het met de naad naar onder ligt en druk de zijkanten goed aan. Smeer het in met ei.Plaats de soufflé op de bakplaat en in de koelkast. Wanneer de bakplaat niet in de koeler past volstaat het om het met het papier in de koelkast te plaatsen. Het is belangrijk voor het bakken dat de het deeg goed koud is.
Verwarm de oven voor op 220°
Zodra de oven op temperatuur is de bakplaat in de oven schuiven. Na 25 minuten is de soufflé klaar. Heerlijk bij soep of als lunch. Let op....de kaas zal goed heet zijn. De soufflé is uiteraard met talloze vullingen te variëren.
Kommentare