top of page

Botercrème




Een makkelijke en natuurlijk ook smakelijk botercreme voor het afsmeren van taarten, vullen van gebakjes of voor het gebruik met marsepein of fondant. Onderstaand het recept, poedersuiker en roomboter....simpeler kan niet.



 




Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 1 uur

Temperatuur: nvt

Keuken: Hollands

Categorie: Toevoegingen van recepten

Bron: Leokooktgewoon



Ingrediënten

Voor de botercrème

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 350 gram poedersuiker

  • rasp van 1 kleine citroen

  • 2 tl vanille extract

  • 1 snuf Zout





Voorbereiding

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

  • Boen de citroen

  • rasp de citroen



Werkwijze

BoterCrème


Klop de zachte roomboter in 10 minuten luchtig en romig. Met eindresultaat een mooie witte romige structuur.

Zet de mixer stil en voeg er de poedersuiker aan toe. Roer even met de pollepel de suiker door de boter en zet vervolgens de mixer weer om volle snelheid. Wanneer de suiker is opgenomen kan de citroenrasp, de vanille extract en het snufje zout erbij. Laat de crème nog zo een minuut of 3 draaien.


De crème is direct te gebruiken. Mocht je het willen bewaren dan in afgesloten schaal en in de koelkast, Het wordt dan stevig, vergeet het niet ruim van te voren uit de koeler te nemen voor gebruik.

















Smeer een taart bv met de botercreme

























84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page