top of page

Bananensoufflé


Laatst bakte ik voor mijn zoon appelkoepels, een van leo's meest geraadpleegde recepten op de site. Omdat je het bladerdeeg in rondes uitsteekt blijft er behoorlijk wat ongebruikt deeg liggen, evenals het appelgoedje waarvan altijd wat rest.


Naast ambachtelijk, let leokooktgewoon er ook vooral niets te verspillen, van restjes kun je meestal wel weer wat anders maken.


Dus het was even denken wat te doen. Er was dus deeg over, opbollen en snel uitrollen, bladerdeeg kun je niet te vaak bewerken. Had nog twee bananen, die door de plotse zomerse waarden zich uit het jasje perste....bruikbaar. Een eidooier, omdat voor de koepel slechts het eiwit nodig was en de appel-mix met gewelde rozijnen, citroensap..kaneel en suiker....en tot slot altijd kokos op voorraad. Was even spannend maar er is iets lekkers uit ontstaan. 

Recept

Aantal: 1 stuk

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: ½ uur

Temperatuur: 200 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeggebak

Bron: LeokooktgewoonIngrediënten

  • restje appel mix van restant

  • of 1 grote appel ( liefst goudreinet

  • 2 bananen

  • restant bladerdeeg of 3 vellen bladerdeeg

  • beetje gewelde rozijnen

  • snuf kaneel

  • schepjes suiker

  • beetje citroensap


Voor bovenkant

  • gemalen kokos

  • eidooier

Voorbereiding

Verwarm oven voor op 200 graden

Maak een bal van het restant bladerdeeg, of neem 3 plakjes bladerdeeg en laat deze even ontdooien.

Neem het restje appel mix of Snijd de appels in kleine stukjes en doe het in een kom, schep er de kaneel en suiker door en beetje citroensap bij.

zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier.

Laat rozijnen 5 minuten wellen in warm water, droog ze goed. en voeg ze toe aan het appelmengsel.


Werkwijze

Rol het deeg uit tot een lap die iets langer breder dan lang is. Pel de bananen en leg deze naast elkaar op het deeg...een stukje onder de rand. Schep het appelmengsel erop.


Maak de randen vochtig en vouw het voorste stuk deeg wat over de vulling. Vouw dan de grote flap deeg over de rest, met de vorm mee van de bananen.

Vouw ook de zijkanten goed dicht, zodat je een mooi krom gevormd broodje krijgt.


Smeer vervolgens de soufle met met de losgeklopte eidooier in.....en bestrooi hem rijkelijk met de gemalen kokos. Snijd de bovenkant in met een scherp mes zodat de stoom tijdens het bakproces kan ontsnappen.


Leg de soufle op de met bakpapier bekleedde bakplaat en bak het in een voorverwarmde oven, onderin....in 30 minuten goudbruin.....laat iets afkoelen want is behoorlijk heet.

Geniet ervan 😉


111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page