top of page

Appelboterkoek

Bijgewerkt op: 27 sep. 2018


Het appelboterkoek taartje is een heerlijke parodie op de al even lekkere boterkoek. Echte roomboter met koele hand gekneed, het zoete van amandelspijs en abrikozenjam, in combinatie met het fris-zure van appel en citroen...een taartje om zeker eens te proberen.


 

Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 20 minuten

Temperatuur: 200 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Taart

Bron: Leokooktgewoon

Ingrediënten

  • 250 gram bloem 

  • 200 gram roomboter in dobbelsteentjes gesneden

  • 200 gram basterdsuiker 

  • 8 gram vanillesuiker

  • snufje zout 

  • 1 ei

  • 2 zoetzure appels

  • 150 gram amandelspijs

  • 2 eetlepels abrikozenjam

  • 2 eetlepels citroensap


Voorbereiding


Oven voorverwarmen op 200 graden

Gebruik een boterkoek, vlaai of springvorm.

Prepareer het bakblik met bakpapier.

Appel snijden en in schijfjes ( maantjes) snijden en even wegzetten met het citroensap.


Werkwijze


Doe meel, (vanille)suiker blokjes boter en zout in een kom. kluts het ei licht op met een vork en doe de helft van het ei bij de meelmassa. Kneed het goedje met een koele hand tot een deegbal. Neem er de helft van en verdeel dit oven de boterkoekvorm.


Amandelspijs in dunne plakje snijden of verkruimelen en over het deeg verdelen. Rol het resterende deeg iets uit en leg dat er overheen.


Plakjes appel dakpansgewijs of in een cirkel verdelen over het taartje. Leg de appelpartjes een stukje van de rand af zodat je een mooie egale ronding krijgt. Bestrijk de rand met de rest van het ei.


Het appelboterkoek taartje in het midden van de oven 20 minuten bakken, zodra u het eruit haalt direct rijkelijk bestrijken met de jam. Laat afkoelen in het blik.


108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page