Appel kruimel pannetje
Bijgewerkt op: 24 dec. 2019

Recept
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Baktijd: 30 minuten
Temperatuur: 190 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: dessert
Bron: Leokooktgewoon

Ingrediënten
Voor de vulling
5 Appels grote zure
8 gram suikervanillesuiker
1 theelepel Kaneelpoeder
1 eetlepel Bloem
2 eetlepels suiker
90 gram Rozijnen
rum
poedersuiker
citroenrasp van halve citroen
Citroensap van halve citroen
Voor het kruimeldeeg
100 gram suiker
55 gram bloem
65 gram ongezouten roomboter in blokjes
1,5 theelepel kaneel
Voorbereiding
Voeg suiker, bloem de blokjes roomboter en de kaneel samen in een kom en prak het met twee vorken samen of verkruimel het tussen je vingers tot een kruimelige massa, zet het dan in de koelkast.
Werkwijze
Wel de rozijnen 15 minuten in rum, laat ze uitlekken en dep ze droog met een schone theedoek.
Schil de appels en snij ze in blokjes of schijfjes, leg ze in schaal en besprenkel de appel met citroensap tegen verkleuren.
Suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in kom mengen. Het meelmengsel daarna door de appel mengen, goed doorroeren. Tot slot de rozijnen er en de citroenrasp doorheen scheppen.
Dek de schaal even af en zet het opzij.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vul de pannetjes met het appelmengsel, druk het iets aan. Dek de appels af met het deeg zodat ze geheel bedekt zijn.
Plaats de pannetjes op de plaat en bak ze in 25 tot 30 minuten goudbruin. Warm of kan serveren, kan allebei, bestrooi eventueel met wat poedersuiker.