top of page

Appel kruimel pannetje

Bijgewerkt op: 24 dec. 2019

 

Recept

Aantal: 6 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 30 minuten

Temperatuur: 190

Keuken: Hollands

Categorie: dessert

Bron: Leokooktgewoon

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 5 Appels grote zure

  • 8 gram suikervanillesuiker

  • 1 theelepel Kaneelpoeder

  • 1 eetlepel Bloem

  • 2 eetlepels suiker

  • 90 gram Rozijnen

  • rum

  • poedersuiker

  • citroenrasp van halve citroen

  • Citroensap van halve citroen

Voor het kruimeldeeg

  • 100 gram suiker

  • 55 gram bloem

  • 65 gram ongezouten roomboter in blokjes

  • 1,5 theelepel kaneel

Voorbereiding

Voeg suiker, bloem de blokjes roomboter en de kaneel samen in een kom en prak het met twee vorken samen of verkruimel het tussen je vingers tot een kruimelige massa, zet het dan in de koelkast.

Werkwijze

Wel de rozijnen 15 minuten in rum, laat ze uitlekken en dep ze droog met een schone theedoek.

Schil de appels en snij ze in blokjes of schijfjes, leg ze in schaal en besprenkel de appel met citroensap tegen verkleuren.

Suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in kom mengen. Het meelmengsel daarna door de appel mengen, goed doorroeren. Tot slot de rozijnen er en de citroenrasp doorheen scheppen.

Dek de schaal even af en zet het opzij.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vul de pannetjes met het appelmengsel, druk het iets aan. Dek de appels af met het deeg zodat ze geheel bedekt zijn.

Plaats de pannetjes op de plaat en bak ze in 25 tot 30 minuten goudbruin. Warm of kan serveren, kan allebei, bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaassaus

bottom of page