Een vers amandelbroodje, niet te versmaden.
Recept
Aantal: 10 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 25 minuten
Temperatuur: 220 ℃
Keuken: Hollands
Categorie: Bladerdeeg gebak
Bron: Leokooktgewoon
Ingrediënten
pak bladerdeeg
300 gram amandelspijs
rasp van 1 citroen
1 ei
kristalsuiker om te bestrooien
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Boen de citroen goed schoon en rasp deze.
Maak spijs volgens recept elders op deze site of koop het compleet.
Werkwijze
Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht. Bladerdeeg moet ontdooit zijn, anders breekt het wanneer je het vouwt. Wel is aan te bevelen het deeg zo koud mogelijk te verwerken, dus niet uren op het aanrecht laten liggen. Wanneer bladerdeeg niet koud meer is vervormt het snel en krijg je blazen tijdens het bakken.
Doe de spijs in een kom, doe er de citroenrasp bij...het ei en twee eetlepels water. Meng het tot een mooi geheel.
Leg op elk plakje bladerdeeg een rolletje spijs, bevochtig de rand licht met water en vouw het deeg om tot een langwerpig broodje. Druk de uiteinde goed aan met een vorkje. Doe dit met alle broodjes.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak de bovenkant nat met wat water. Bestrooi de broodjes flink met kristalsuiker.
Plaats de bakplaat in de oven en bak de broodjes bruin in 25 minuten.
Na het bakken de broodjes op een rooster af laten koelen.
Comentarios