Amandelbroodjes


Een vers amandelbroodje, niet te versmaden.



Recept

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 25 minuten

Temperatuur: 220 ℃

Keuken: Hollands

Categorie: Bladerdeeg gebak

Bron: Leokooktgewoon




Ingrediënten

  • pak bladerdeeg

  • 300 gram amandelspijs

  • rasp van 1 citroen

  • 1 ei

  • kristalsuiker om te bestrooien


Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.

  • Boen de citroen goed schoon en rasp deze.

  • Maak spijs volgens recept elders op deze site of koop het compleet.


Werkwijze



Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op het aanrecht. Bladerdeeg moet ontdooit zijn, anders breekt het wanneer je het vouwt. Wel is aan te bevelen het deeg zo koud mogelijk te verwerken, dus niet uren op het aanrecht laten liggen. Wanneer bladerdeeg niet koud meer is vervormt het snel en krijg je blazen tijdens het bakken.

Doe de spijs in een kom, doe er de citroenrasp bij...het ei en twee eetlepels water. Meng het tot een mooi geheel.


Leg op elk plakje bladerdeeg een rolletje spijs, bevochtig de rand licht met water en vouw het deeg om tot een langwerpig broodje. Druk de uiteinde goed aan met een vorkje. Doe dit met alle broodjes.


Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak de bovenkant nat met wat water. Bestrooi de broodjes flink met kristalsuiker.


Plaats de bakplaat in de oven en bak de broodjes bruin in 25 minuten.

Na het bakken de broodjes op een rooster af laten koelen.



78 keer bekeken
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© copyright leokooktgewoon.nl 2018

Hoe het beeldmateriaal tot stand komt....